Writing is a socially acceptable form of schizophrenia...!

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Οι άντρες που πρέπει να αποφύγεις...

Το ξέρω γιατί το ζω... Όσο και να γνωρίζω τους τύπους των ανδρών που πρέπει να αποφύγω, το ξέρω εκ των προτέρων ότι με τον χειρότερο θα πάω να κολλήσω. Παρόλα αυτά, επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, είπα να ασχοληθώ με τους άντρες που καλό θα ήταν να φεύγουμε τρέχοντας όταν τους συναντήσουμε στο διάβα μας.


Ο μαμάκιας
Δυστυχώς στη χώρα μας, οι άντρες αυτού του είδους είναι αρκετοί. Η μαμά τους φτιάχνει καλύτερο κοκκινιστό από σένα, σιδερώνει καλύτερα τα πουκάμισά τους και γενικά είναι καλύτερη σε όλα κι από όλες. Γιατί θα πρέπει να τον αποφύγεις; Γιατί παράλληλα θα έχεις σχέση και με τη μαμά του για την οποία καμία δεν κάνει για το γιο της. Όσο κι αν προσπαθήσεις να αλλάξεις την κατάσταση δε θα καταφέρεις και πολλά. Η μαμά θα είναι πανταχού παρούσα στη σχέση σας. Έχεις τη δική σου τη μαμά για να σε ζαλίζει, γιατί να αποκτήσεις κι ακόμα μία πιο επικριτική που πάντα ο γιος της θα έχει δίκιο; Γι' αυτό, μακριά..!!!



Ο ανασφαλής
Από τους πιο κουραστικούς του είδους. Που πήγες; Τι φόρεσες; Γιατί άργησες να γυρίσεις σπίτι; Γιατί δε με πήρες τηλέφωνο; Γιατί δε θέλεις να βρεθούμε σήμερα; Δε σου έλειψα καθόλου; Δε μ' αγαπάς πια! Αυτός είναι ο ανασφαλής τύπος που θα σε κουράσει όσο δεν πάει. Από τη μία ζηλεύει ακόμα και τη σκιά του κι από την άλλη θα αμφισβητεί συνέχεια τα αισθήματά σου για εκείνον. Θα θέλει να είστε συνέχεια μαζί, να ελέγχει κάθε κίνησή σου, θα σου κάνει σκηνές, θα τσακωνόσαστε για το παραμικρό. Η σχέση μαζί του θα είναι μια διαρκής απολογία για το κάθε τι. Αν αυτό είναι που θες, εγώ πάω πάσο. Αν όχι, ξέρεις τι να κάνεις όταν τον συναντήσεις...


Ο ψυχάκιας
Αυτόν τον τύπο είναι δύσκολο να τον καταλάβεις. Μπορεί να φέρεται φυσιολογικά στη σχέση και ειδικά στην αρχή, αλλά αν θες να είσαι σίγουρη, ρώτα για τον προηγούμενο χωρισμό του. Κι επειδή ένας κακός χωρισμός δεν είναι ενδεικτικός, ρώτα τον γενικά για τις προηγούμενες σχέσεις του. Αν διαπιστώσεις πως το έχει σύστημα να τον χωρίζουν και να είναι ο παρατημένος της υπόθεσης, τρέξε να σωθείς. Γιατί να ξέρεις ότι θα βιώσεις έναν χωρισμό κόλαση μέχρι να αποδεχτεί. Οι διαρκώς παρατημένοι είναι ψυχάκια και δε σε αφήνουν εύκολα ήσυχη. 


Ο παντρεμένος
Δε μπορεί πια. Η σχέση του με τη γυναίκα του, του έχει φάει τη ζωή και ψάχνει παρηγοριά στη δική σου αγκαλιά. Σου υπόσχεται ότι θα χωρίσει, απλά ψάχνει να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να το κάνει. Είναι και τα παιδιά βλέπεις στη μέση. Κι εσύ τον πιστεύεις και περιμένεις να το κάνει για να ζήσετε ανέμελοι τον έρωτά σας. Ε λοιπόν, θα περιμένεις για πολύ καιρό ακόμα κι όσο θα περιμένεις τόσο εκείνος θα βρίσκει δικαιολογίες. Ακόμα όμως κι αν το κάνει, πες μου τώρα ειλικρινά και με το χέρι στην καρδιά. Πιστεύεις ότι θα μείνει πιστός σε σένα κάποιος που όχι μόνο πρόδωσε έναν άνθρωπο, αλλά τον άνθρωπό του; Αυτόν που έκανε οικογένεια κι επειδή δεν πήγαν όλα όπως τα σκεφτόταν, βρήκε αντικαταστάτρια προδίδοντας τους όρκους που έχει δώσει; Ο καθένας μπορεί να αποτύχει σε ένα γάμο, αλλά πρώτα φεύγει από αυτόν και μετά κάνει μια καινούρια αρχή. Ποτέ ανάποδα.


Ο γυναικάς
Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει θηλυκή γάτα και να μην την κοιτάξει. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά αν συνηθίζει να τις περνάει κι από το κρεβάτι του τότε υπάρχει πρόβλημα. Αυτός ο τύπος άντρα είναι αδύνατο να κάνει σχέση κι ακόμα κι αν κάνει, δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει πιστός. Κρύβει μέσα του μεγάλη ανασφάλεια και πολλά ψυχολογικά προβλήματα. Θέλει συνεχώς να επιβεβαιώνεται και το κάνει ρίχνοντας την κάθε γυναίκα που γνωρίζει. Κι έχει μεγάλο ταλέντο σε αυτό. Ξέρει τι να πει, που θα σε ακουμπήσει και τι ακριβώς να κάνει. Να ξέρεις όμως ότι αποφεύγει να ερωτευτεί γιατί πολύ απλά δε μπορεί να αφεθεί συναισθηματικά. Το παν γι' αυτόν είναι να επιβεβαιωθεί. Εσύ τώρα, θέλεις κάτι περισσότερο για να καταλάβεις πως πρέπει να τρέξεις να σωθείς; 


To κακό παιδί
Εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα. Οι γυναίκες αγαπάνε τα κακά παιδιά κι αυτό το γνωρίζουν. Θα σου βγάλει το λάδι. Θα σε τρέξει όσο δεν πάει. Θα σε παίζει διαρκώς. Δε θα είσαι ποτέ σίγουρη για εκείνον κι αυτός με τη σειρά του θα το απολαμβάνει. Ξέρω πως είναι γοητευτικό να μην έχεις κάποιον σιγουράκι, αλλά θέλεις να ζεις συνεχώς μες την ανασφάλεια; Γιατί ανάμεσα σε ένα κακό παιδί κι ένα καλό θα πρέπει συνεχώς να διαλέγεις το πρώτο. Μήπως έχεις τάσεις μαζοχισμού; Αν ναι, θα το καταλάβω. Αν πάλι έχεις κουραστεί για ψάξε να βρεις αυτόν που τρέχει από πίσω σου κι εσύ τον φτύνεις γιατί παραείναι γλυκούλης. Σου θυμίζει κάτι στο story;


Δεν ξέρω αν έχεις συναντήσει κάποιον από τους παραπάνω, αλλά εγώ τους έχω όλους στη λίστα μου, συν τον μαλάκα που είναι μια κατηγορία από μόνος του και για την οποία θα πρέπει να γράψω βιβλίο και όχι κείμενο. Είναι επειδή συνδυάζει πολλά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά και μερικά ακόμα. Και μετά αναρωτιέμαι γιατί ποτέ δεν έχω κάνει μια σχέση της προκοπής. Τουλάχιστον όμως χαίρομαι που έχω αυτογνωσία. Γιατί άμα τον έχεις το μαγνήτη σε τραβάει κι εγώ τον κουβαλάω μια ζωή.



3 σχόλια: