Writing is a socially acceptable form of schizophrenia...!

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Η οξυτοκίνη φταίει για ολα;

Το ότι το σεξ περιπλέκει τα πράγματα είναι γνωστό. Το ερώτημα είναι γιατί δεν τα περιπλέκει εξίσου και για τα δύο φύλα; 

Δε θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να ερωτεύτηκε ποτέ πριν το σεξ. Μπορεί να ενθουσιάστηκα, να μου άρεσε κάποιος, να πίστεψα πως μπορώ και να τον ερωτευτώ αν το σεξ όμως δεν ήταν πραγματικά καλό, τότε δεν υπήρξε έρωτας ούτε για πλάκα. Αντίθετα όμως, μου έχει τύχει να ερωτευτώ κάποιον που έκανα σεξ μαζί του και ήταν στ' αλήθεια καλό. 

Και δε συμβαίνει μόνο σε μένα αυτό, αλλά στις περισσότερες γυναίκες που γνωρίζω. Τι συμβαίνει λοιπόν κι ενώ οι γυναίκες ερωτεύονται κάποιον που τους χαρίζει εκρηκτικούς οργασμούς, οι άντρες σε αντίστοιχη περίπτωση μπορούν και διαχωρίσουν αν θέλουν τη συγκεκριμένη γυναίκα μόνο στο κρεβάτι τους και όχι στη ζωή τους;   

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η οξυτοκίνη είναι αυτή που φταίει για όλα. Πρόκειται για μια ορμόνη που εκκρίνεται από τον γυναικείο οργανισμό κατά τη διάρκεια του σεξ και ευθύνεται για το αίσθημα ευφορίας και αγάπης που νιώθουν. Οι άντρες από την άλλη εκκρίνουν ντοπαμίνη, την ουσία που τους κάνει να θέλουν κι άλλο σεξ. 

Οι επιστήμονες όμως δε συγκεκριμενοποιούν ότι η οξυτοκίνη εκκρίνεται μόνο κατά τη διάρκεια του καλού σεξ. Υποστηρίζουν πως εκκρίνεται κάθε φορά. Τότε όμως γιατί οι γυναίκες κολλάνε μόνο όταν το σεξ είναι καλό κι όχι όταν το σεξ είναι μέτριο ας πούμε κι από την άλλη γιατί οι άντρες διαχωρίζουν τόσο καλά το συναίσθημα του έρωτα από ένα πολύ καλό κρεβάτι; 

Ίσως τελικά είναι κι αυτός ο λόγος που οι άντρες απατάνε. Γιατί διαχωρίζουν τους λόγους που κρατάνε μια γυναίκα δίπλα τους κι γι' αυτούς δεν είναι πρώτος στη λίστα το σεξ. Οι γυναίκες σε αντίθεση μπορούν εύκολα να επιλέξουν κάποιον με μόνο κριτήριο τους οργασμούς. Τώρα το κατά πόσο τυχεροί θα είμαστε όλοι ώστε να βρούμε τον κατάλληλο για εμάς άνθρωπο που συνδυάζει ένα υπέροχο μυαλό με ένα απίστευτο κρεβάτι είναι ένα άλλο θέμα. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου