Writing is a socially acceptable form of schizophrenia...!

Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Κακά παιδιά: Γιατί μας αρέσουν...

Τόσες ταινίες, άλλα τόσα μυθιστορήματα κι ακόμα αναρωτιέστε γιατί μας αρέσουν τα κακά παιδιά; Αφού είμαστε drama queens, τι δεν καταλαβαίνετε;

Τα κακά παιδιά είναι σαν το φαγητό του διπλανού που φαίνεται πάντα καλύτερο από το δικό μας. Είναι αυτό που δε μπορούμε να έχουμε κι όμως τόσο πεισματικά νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε δικό μας. Τι κι αν μας στείλει στον ψυχίατρο στο τέλος; Όταν κάτι είναι απαγορευμένο γίνεται αυτομάτως και πιο ποθητό.

Το κακό παιδί ειναι παίχτης με μεγάλη αυτοπεποίθηση ακόμα κι αν δεν είναι ο Brad Pitt. Θα σε πλησιάσει έστω κι αν δε δει κανένα σημάδι από σένα, επειδή απλώς του αρέσεις και θα σου δείξει ξεκάθαρα τι θέλει από σένα. Το εγώ του είναι τόσο μεγάλο που δε φοβάται την απόρριψη. Έτσι κι αλλιώς οι δικές του επιθυμίες είναι που έχουν σημασία. Κι επειδή ακριβώς έχει το θάρρος να σε διεκδικήσει, θα σε γοητεύσει.

Το κακό παιδί μπορεί να σου προσφέρει μια έντονη ζωή. Έχει πολλές παρέες, αρκετούς κολλητούς (οι οποίοι φυσικά και είναι πάνω από σένα) και του αρέσει να περνάει καλά. Αποζητά την περιπέτεια και η ζωή του κινείται στα άκρα. Είναι σκοτεινός κι αποτελεί μυστήριο προς λύση. Έχει όμως χιούμορ, γεγονός που τον προστατεύει όταν ο κακός χαρακτήρας του τον προδίδει.

Το σεξ μαζί του είναι μοναδικό κι ανεπανάληπτο. Μπορεί να σε πάρει από το μπαρ για να σε πηδήξει εκείνη τη στιγμή. Αν θέλει να έρθει από το σπίτι σου ξημερώματα θα το κάνει. Και στο κρεβάτι ομως, αν θέλει κάτι τραβηγμένο από σένα δε θα στο ζητήσει. Θα το πάρει με το έτσι θέλω. Τι πιο ερεθιστικό λοιπόν για τις γυναίκες που είναι από φύση τους υποτακτικές (έτσι απλά νομίζεις ότι πούλησαν οι αποχρώσεις του Γκρι τόσες χιλιάδες αντίτυπα);

Η σχέση μαζί του είναι μια διαρκής πρόκληση. Προσπαθείς να είσαι συνεχώς καλύτερη και πιο γοητευτική θέλοντας να κερδίσεις το θαυμασμό του και στη συνέχεια την αγάπη του. Κι όταν τελικά τα καταφέρεις, αυτό είναι και το τρόπαιό σου, καθώς αξίζει περισσοτερο απ´ όσο αν σου είχε δοθεί απλόχερα.

Τα κακά παιδιά δε δίνουν υποσχέσεις γι αυτό υπάρχει πάντα το στοιχείο της έκπληξης. Σου προσφέρουν μεγάλα πάθη, έντονες στιγμές και μεγάλες συγκινήσεις. Μπορούν να σε στείλουν στο παράδεισο και την επόμενη στιγμή στην πιο σκοτεινή γωνιά της κόλασης. Γι' αυτό και το τέλος συνοδεύεται πάντα από πολύ πόνο και δάκρυα.

Όχι, δεν είναι κάποιας μορφής ανωμαλία. Το έχουν οι άνθρωποι να κηνυγούν το άπιαστο. Γι' αυτό οι γυναίκες στο τέλος παντρεύονται καλά παιδιά. Γιατί μπορεί η ίντριγκα να είναι γοητευτική, αλλά στο τέλος αυτό που ζητάνε είναι η ασφάλεια.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
1. Τα κακά παιδιά δεν υπακούν σε κανόνες και παίρνουν πάντα αυτό που θέλουν. Γι αυτο φρόντισε να περάσεις καλά και να μην έχεις μεγάλες προσδοκίες για να μην πέσεις άγαρμπα από το συννεφάκι που έχεις σκαρφαλώσει.

2. Ποτέ μην μπεις στο τρυπάκι ότι θα τον αλλάξεις. Εξάλλου αν αλλάξει πώς είσαι τόσο σίγουρη ότι θα σου αρέσει;

3. Μην πιστέψεις ποτέ ότι είσαι η μοναδική γυναίκα στη ζωή του. Αν θέλεις αποκλειστικότητα τότε ψάχνεις σε λάθος μέρος.

4. Μην περιμένεις περισσότερα απ´ όσα μπορεί να σου δώσει. Εξάλλου είπαμε, το εγώ του είναι πάνω απ´ όλα.

5. Αν θέλεις γάμο και παιδιά φύγε μια ώρα αρχύτερα. Είπαμε, θα σε κάνει να περάσεις καλά, αλλά για όσο θέλει εκείνος.

ΥΓ. Υπάρχουν και κακά παιδιά που κάποια στιγμή ερωτεύτηκαν και άλλαξαν πολλές από τις παλιές τους συνήθειες. Αυτοί όμως είναι η εξαίρεση και όχι ο κανόνας. Οι εκ πεποιθήσεως εργένηδες σπάνια αφήνουν τη βολή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου