Writing is a socially acceptable form of schizophrenia...!

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Νew Year's Resolutions...


Έτσι είναι. Κάθε χρόνος φέρνει νέους στόχους, νέες υποσχέσεις και όνειρα. Μόνο που στις περισσότερες περιπτώσεις ούτε τους στόχους θα πετύχουμε, ούτε τις υποσχέσεις θα κρατήσουμε, ούτε τα όνειρα θα πραγματοποιήσουμε. 


Θέλω να γνωρίσω κάποιον διαφορετικό
Ναι, καλά. Είδες εσύ ποτέ να είναι κανένας ίδιος με τον άλλον; Αν είναι έτσι τα πράγματα, μπες κι εσύ σε ένα τσουβάλι και γίνε ένα με τα πίτουρα που τα τρώνε οι κότες. Δε φταίνε οι πρώην σου που τους θεωρείς λάθος επιλογές. Αυτές τις επιλογές τις έκανες εσύ να σου θυμίσω. Κι εδώ που τα λέμε, φταίει ο φίλος σου που μετά από ένα χρόνο σχέσης εσύ συνεχίζεις να έχεις τον αμάζευτο, ή μήπως φταίει η πρώην σου που μετά από δυο χρόνια ήθελε να ξέρει που πάτε; Έλα σε παρακαλώ μην κάνεις τον Αλέκο και συνετίσου. Κι αν δε θες να συνετιστείς, τουλάχιστον κοιτάξου στον καθρέφτη. 



Θέλω να ζήσω το μεγάλο έρωτα
Έλα τι μας λες; Μόνο εσύ το θες εσύ και κανένας άλλος. Κάτι μας είπες τώρα. Όλοι αυτό θέλουμε, αλλά όταν μας παρουσιάζεται το γκομενάκι στο μπαρ, στο θέατρο, στην παραλία και αλληθωρίζει να μας κοιτάζει συνεχώς για κάποιο λόγο δεν ανταποδίδουμε ούτε ένα χαμόγελο. Πώς θα ερωτευτείς φίλε μου, αν δε δίνεις ευκαιρίες στον έρωτα; Όταν κάθε φορά που σου παρουσιάζεται κάτι ενδιαφέρον εσύ ψάχνεις για κάτι άλλο, πιο μεγάλο; Έλα σε παρακαλώ σοβαρέψου (κι εγώ μαζί μη νομίζεις). Ο μεγάλος έρωτας δε  χτυπάει ποτέ την πόρτα, εκτός κι αν είναι ταχυδρόμος ή κούριερ. 


Θέλω να κάνω πολύ sex
Εσύ, εγώ και ο υπόλοιπος πληθυσμός της γης. Όλοι αυτό σκέφτονται, όλοι αυτό θέλουν κι όταν έχουν σχέση βαριούνται κι όταν δεν έχουν δεν ξεκουνάνε από τον καναπέ. Ακόμα όμως κι όταν ξεκουνήσουν, μπορούν να κάνουν συζητήσεις επί συζητήσεων περί του θέματος με τον στόχο και 
τρία ποτά μετά, ξεκινάει πάλι βαρεμάρα. Ποιος καλεί τώρα ποιον και τι θα γίνει μετά; Άστο μωρέ καλύτερα, μη μου γίνει και τσιμπούρι. Συγγνώμη που θα μας το πω, αλλά το sex δε γίνεται με αυτόν τον τρόπο.


Θα σε αγαπώ για πάντα
Έχεις μεγάλωσει αρκετά πια και πρέπει να σου πω κάτι που έμαθα τελευταία. Οι έννοιες "για πάντα" και "ποτέ" είναι σχετικές και δεν υφίστανται. Ναι, αλήθεια σου λέω. Γι' αυτό άσε τα "Θα σ' αγαπάω για πάντα" ή τα "Εμείς οι δύο δε θα χωρίσουμε ποτέ" γιατί ούτε το ένα πρόκειται να συμβεί, ούτε το άλλο. Δε λέω πως δε μπορούν να γίνουν, αλλά ξέχνα για λίγο τις δηλώσεις και άσε το χρόνο να δείξει, γιατί μόνο εκείνος μπορεί να αποδείξει αν το "ποτέ" και το "για πάντα" μπορούν να ισχύσουν.


2 σχόλια: