Writing is a socially acceptable form of schizophrenia...!

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Και να ρέει άφθονο το αλκοόλ...




Το ένα ποτό έφερε το άλλο και τα σφηνάκια πίνονταν σα νερό. Και τώρα έχεις ξυπνήσει με μια ζάλη και μια θολούρα στο κεφάλι σου, με τα συμπτώματα μέθης να μην έχουν υποχωρήσει κι ένα τεράστιο ερωτηματικό για το τι έγινε χθες το βράδυ. Μαζεύεις τα κομμάτια (μαζί με τα δικά σου) προσπαθώντας να φτιάξεις το παζλ. Τι έκανα γαμώτο χθες;


Δε φταίω εγώ... Το αλκοόλ φταίει!
Ξυπνάς και βλέπεις δίπλα σου μια ξανθιά/ξανθό ή μελαγχινή/μελαγχρινό -λίγη σημασία έχει- που δεν είχες ξαναδεί ποτέ μέχρι τώρα. Χθες το βράδυ στο μπαράκι όμως μια χαρά φλέρταρες. Και μετά από το 50ο σφηνάκι το φλερτ έγινε πέσιμο και καταλήξατε σπίτι σου, σπίτι του/της ή και κάπου αλλού. Και η κοπέλα/αγόρι σου ακόμα περιμένει να τηλεφωνήσεις. Τι το πίνεις άμα σε πίνει; Τώρα την έκανες τη μαλακία και να σε δω πως θα τα μπαλώσεις. Πολύ θα ήθελα να έβλεπα τη φάτσα σου όταν σε ρωτήσει "πως πέρασες χθες το βράδυ, αγάπη μου;"


Την πάτησες!
Το ότι το Μαράκι ή ο Γιαννάκης σε γούσταρε το ήξερες από καιρό κι εσύ σαν καλό παιδί που είσαι, δεν ήθελες να δίνεις ψεύτικες ελπίδες και υποσχέσεις ότι μπορεί ποτέ να γίνει κάτι μεταξύ σας. Και τώρα, δε θυμάσαι καν πως έγινε αυτό και με το που ανοίγεις τα μάτια σου βλέπεις το θύμα να ξυπνάει δίπλα σου και να σου χαμογελάει. Ρίξτα όλα στο αλκοόλ. Το ξέρω ότι αυτό θα κάνεις γιατί έτσι κι αλλιώς αυτό ευθύνεται που εσείς οι δύο κάνατε τρέλες, ακόμα κι αν δε το θυμάσαι. Πάντως καλά ξεμπερδέματα δε θα έχεις, να το ξέρεις. Ειδικά αν σου ξέφυγε και κανένα μεθυσμένο "σ' αγαπώ" ή ακόμα χειρότερα "θέλω να παντρευτούμε". 


Δεκαπέντε λαλούν και πέντε χορεύουν
Ή μάλλον εσύ λαλούσες για δεκαπέντε και τώρα δεν ξέρεις τι έχεις πει και σε ποιον. Άραγε αυτό το μυστικό που κρατούσες μέσα σου τόσο καιρό είναι ακόμα ασφαλές ή άνοιξες την καρδιά σου και είπες τα σώψυχά σου σε κάποιον που ούτε καν θυμάσαι; Και τι από αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον σου; Και ποιος είναι αυτός που τα ξέρει όλα για σένα; Και γιατί έχεις χάσει 3 ώρες από τη ζωή σου χθες το βράδυ; Να σου πω εγώ; Γιατί ήπιες πολύ!


Και πάει ο μισθός...
Βγήκες να το ρίξεις λίγο έξω, αλλά το ένα έφερε το άλλο. Και να τα σφηνάκια και να οι σαμπάνιες. Κι εσύ έτυχε να έχεις το μισθό στην τσέπη που όμως δεν υπάρχει πια. Ξέρεις, αυτά τα χρήματα που είχες για να πληρώσεις το ενοίκιο, το ρεύμα, το κινητό. Περαστικά. Μια κραιπάλη σου θα σου κοστίσει ένα μήνα φτώχιας. Να σε δω, θα ξαναπιεις πάλι τόσο πολύ;



Μετά πάντως απ' όλα τα παραπάνω ελπίζω τουλάχιστον να μην οδήγησες. Γιατί όλα τα παραπάνω διορθώνονται. Αυτό που δε διορθώνεται είναι να χάσεις τη ζωή σου και μάλιστα χωρίς καν να το θυμάσαι. Οδήγηση και αλκοόλ απαγορεύονται δια ροπάλου. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου