Writing is a socially acceptable form of schizophrenia...!

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

6 μήνες μετά…

Ε ναι λοιπόν, τα κατάφερες! Ερωτεύτηκες! Ο φτερωτός άγγελος με τη μορφή ψηλού μελαχρινού ή ξανθού με γαλανά μάτια (γούστα είναι αυτά) σε σημάδεψε με το βέλος του και πέτυχε το στόχο στο κέντρο. Και τώρα βλέπεις κόκκινες καρδούλες και ροζ συννεφάκια παντού. Χαμογελάς χωρίς λόγο, αναμένεις στο ακουστικό σου όλη μέρα, μιλάς συνέχεια στις φίλες σου γι’ αυτόν και είσαι έτοιμη να εγκαταλείψεις την άσωτη ζωή σου και να μπεις σε mood σχέσης.

Εκείνος όχι μόνο ανταποκρίνεται, αλλά νιώθει εξίσου ερωτευμένος με σένα. Ο δεύτερος μήνας κυλάει ζώντας μεγάλες στιγμές έρωτα και πάθους και χωρίς δεύτερες σκέψεις καταλήγετε ζευγάρι. Θέλετε συνέχεια να είστε μαζί, να κάνετε έρωτα συνεχώς, να βλέπετε συνέχεια ο ένας τον άλλον και μετράτε τα δευτερόλεπτα που είστε χώρια. Εξαφανίζεσαι από παρέες, οι φίλοι σου κάνουν μαύρα μάτια να σε δουν κι εσύ δεν έχεις χρόνο παρά μόνο για εκείνον.

Ο τρίτος μήνας είναι καθοριστικός. Τον γνωρίζεις τις φίλες σου κι εύχεσαι να τον ερωτευτούν όσο κι εσύ. Τον βάζεις στην παρέα σου κι ελπίζεις να εγκλιματιστεί. Γνωρίζεις τους κολλητούς του κι θέλεις όσο τίποτα να σε λατρέψουν. Όλα πάνε ανέλπιστα καλά κι εσύ είσαι τόσο ευτυχισμένη και ερωτευμένη που πετάς στον έβδομο ουρανό.

Ο τέταρτος μήνας είναι αυτός που σας φέρνει πιο κοντά. Και οι δύο ανοίγεστε και μαθαίνει ο ένας τις πιο καλά κρυμμένες συνήθειες του άλλου. Μιλάτε για το παρελθόν και για το μέλλον και κάνετε σχέδια. Προγραμματίζετε ταξίδια και ξεκλέβετε διήμερα αφιερωμένα μόνο σε εσάς. Πλέον είστε ο ένας για τον άλλον.

Ε δε θα γινόταν κι αυτό? Να και ο πρώτος καβγάς. Η αφορμή ήρθε, κάποιος από τους δυο σας ξέσπασε και οι δυο σας βγάλατε το χειρότερό σας εαυτό. Ο έρωτας και το πάθος έγιναν θυμός και ο θυμός έγινε καβγάς. Όλα τα ζευγάρια όμως έχουν τι κακές τους στιγμές. Κάνετε έρωτα και το προσπερνάτε.

Και τότε έρχεται ο έκτος μήνας. Τα έχετε κάνει όλα. Έχετε γνωριστεί καλά, έχετε περάσει υπέροχες στιγμές, έχετε δεθεί και έχετε τσακωθεί. Σημασία πλέον έχει τι μένει από αυτά. Γιατί όλες οι περίοδοι μέλιτος περνάνε και το ίδιο συμβαίνει και στις σχέσεις. Η καθημερινότητα και η τριβή εμφανίζονται πάντα τις πιο ακατάλληλες στιγμές και το θέμα από κει και πέρα είναι πως το διαχειρίζεται κανείς.

Έξι μήνες μετά ξέρεις… Ξέρεις ποια είναι τα αρνητικά του άλλου και αν μπορείς να ζήσεις με αυτά. Ξέρεις τι υποχωρήσεις πρέπει να κάνεις και ποιες να περιμένεις από τον άλλον. Μπορεί να αγαπάμε κάποιον για τα θετικά του, αλλά με αρνητικά του ερχόμαστε πάντα αντιμέτωποι. Αν δε μπορείς να ζήσεις με αυτά την κάνεις με ελαφρά. Αν μπορείτε να βρείτε τη χρυσή τομή, περιμένω κάλεσμα για το γάμο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου