Writing is a socially acceptable form of schizophrenia...!

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Το ζούμε μόνοι μας...

Από τη στιγμή που οι γυναίκες γίναμε υπερβολικά διαθέσιμες για τους άντρες, καταλήξαμε να το ζούμε ο καθένας μόνος του. 

Αν ισχύει το γεγονός πως οι άντρες είναι μουνόδουλοι, τότε ποιο είναι το λάθος που κάνουμε ως γυναίκες και χάνουμε το παιχνίδι; Μήπως είμαστε τόσο διαθέσιμες που η ευκολία τους κάνει να χάνουν το ενδιαφέρον τους ή μήπως χάνουμε με διαφορά από τις υπερβολικά διαθέσιμες; Ή μήπως τελικά η υπερβολική προσφορά είναι αυτή που έχει ρίξει τη ζήτηση; 

Ζούμε σε μια εποχή που το σεξ είναι σε αφθονία. Δεν έχεις παρά να βγεις ένα βράδυ, να εντοπίσεις το στόχο και να καταλήξεις στο κρεβάτι μαζί του. Το πρόβλημα εντοπίζεται όταν θέλεις το σεξ να γίνει κάτι παραπάνω. Κι εκεί είναι που δε μπορώ να καταλήξω. 

Είναι γεγονός ότι από το σεξ ξεκινάνε όλα. Ακόμα κι αν είναι πρόκειται για το θεό τον ίδιο, με το πηγαίο χιούμορ κ τη μόρφωση που μπορεί να σε κάνει αμέσως να τον ερωτευτείς, αν στο σεξ δεν υπάρχει χημεία τότε η σχέση είναι καταδικασμένη. Και κάπως έτσι καταλήξαμε να προϋπάρχει το σεξ του έρωτα και το πρόβλημά μας είναι πως θα κάνουμε το καλύτερο one night stand μας σχέση. 

Η ευκολία στις μέρες μας λοιπόν είναι δεδομένη, απλά διαφοροποιείται σε δύο κατηγορίες. Υπάρχουν εκείνες που δεν το σκέφτονται κι αν ο άλλος τους αρέσει πέφτουν στο κρεβάτι του από την πρώτη φορά και υπάρχουν και οι άλλες, που το παίζουν λίγο παραπάνω. Κι ενώ οι άντρες υποστηρίζουν πως δε γουστάρουν τις εύκολες αν εσύ το παίξεις λίγο παραπάνω ενώ στο χώρο υπάρχει κάποια άμεσα διαθέσιμη, θα προτιμήσουν τη δεύτερη.

Εγώ μέχρι στιγμής δεν έχω καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα. Παίζω και στα δύο στρατόπεδα μπάλα. Έχει συμβεί να κάνω σχέση με one night stand μου όπως επίσης μου έχει συμβεί να χάσω το παιχνίδι επειδή δεν το έπαιξα λίγο παραπάνω. Έστω λοιπόν ότι δεν τίθεται θέμα ευκολίας ή δυσκολίας, τι είναι εκείνο που καθορίζει πως ένα one night stand μπορεί να γίνει σχέση;

Η δική μου άποψη είναι ότι η μπάλα βρίσκεται στα χέρια των ανδρών. Από εκείνους εξαρτάται αν θέλουν να κάνουν σχέση ή όχι. Αν εκείνος θέλει τότε θα κηνυγήσει το θήραμα είτε του έκατσε από το πρώτο βράδυ είτε μετά το τρίτο ραντεβού. Και κάπου εκεί αρχίζουν να παίζουν μπάλα οι γυναίκες από τις οποίες και εξαρτάται αν θα τους κρατήσουν ή όχι. 

Με λίγα λόγια δεν υπάρχει επιτυχημένη συνταγή για σχέση συντρέχουν μόνο πολλές συγκυρίες, συμπτώσεις, σωστές συμπεριφορές, κατάλληλες απαντήσεις, υπομονή και κατανόηση.  Και φυσικά να μην πέσεις στην περίπτωση "γιατί να είμαι με μία, αφού κάθε βράδυ μπορώ να είμαι με άλλη"! Αλλά ούτε κι εσύ με την απόχη να κουκουλώσεις τον πρώτο που θα βρεθεί μπροστά σου. 

4 σχόλια:

 1. η απάντηση είναι στην προτελευταία παράγραφο σου. προφανώς η επιθυμία σχέσης δεν προκύπτει μόνο λόγω του σεξ, παίζουν κι άλλοι παράγοντες ρόλο και ίσως πιο βαρύνοντα. στο κάτω κάτω με την πάροδο του χρόνου και την γνωριμία του συντρόφου το σεξ βελτιώνεται, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει με τον χαρακτήρα ή την συμπεριφορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πόσο δίκιο έχεις, πόσο σωστά βλέπεις το θέμα. αυτή είναι η πραγματικότητα των πιο προσωπικών σχέσεων σήμερα, αυτή είναι η 'δυσκολία' του πως να φερθείς σε μια νέα γνωριμία. χαλαρά, πολύ χαλαρά, μετρημένα, ή απλά ειλικρινά κ αληθινά? θα έλεγα ότι η 'απάντηση' κρύβεται στην τελευταία παράγραφο. συμπτώσεις, διαφορετικές συμπεριφορές κ πάλι συμπτώσεις!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όσον αφορά το σεξ, αν δεν υπάρχει χημεία από την αρχή δεν πρόκειται να υπάρξει. Το θέμα είναι όταν υπάρχει χημεία κ θες αυτό το κάτι παραπάνω πως θα το διεκδικήσεις κ αν ο άλλος είναι σε θέση να θέλει να λάβει το μήνυμα. Γι αυτό κ όλα είναι θέμα καθαρών συμπτώσεων κ timing.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το σεξ όντως είναι σε αφθονία σήμερα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι αν βγεις ένα βράδυ, θα βρεις κάποιο σύντροφο για σεξ. Πολλοί και πολλές βγαίνουν μόνοι και τελειώνουν τη βραδιά μόνοι. Υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία μεταξύ των δυο φύλων καταρχήν, στην προσέγγιση. Μόλις λυθεί αυτό το πρόβλημα, τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή