Writing is a socially acceptable form of schizophrenia...!

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Όταν ο έρωτας συναντάει το κάρμα...

Λένε πως ο έρωτας έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις και είναι αλήθεια. Τι συμβαίνει όμως και εντοπίζουμε το πρόσωπο του έρωτά μας ανάμεσα σε εκατομμύρια ανθρώπους; Είναι το timing, η συγκαιρία ή απλά το ότι έτυχε να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά; 


Αυτός ο άγνωστος μέσα στο μετρό, ο παλιός συμμαθητής που εμφανίστηκε τυχαία, ο τύπος που έπεσες πάνω του στην παραλία, δεν είναι λίγο τρελό όλο αυτό να μπορείς να εντοπίσεις τον έρωτα ενστικτωδώς, ενώ καθημερινά περιτριγυρίζεσαι από χιλιάδες ανθρώπους;


Αρκετά χρόνια πριν, βρέθηκα στη Ρόδο εντελώς τυχαία, με μια παρέα που εκτός του κολλητού μου, μόλις είχα γνωρίσει. Σε μία από τις βραδινές εξόδους μου, εντόπισα μέσα σε ένα bar έναν κούκλο barman, ο οποίος μετά από λίγο άρχισε να μου στέλνει σφηνάκια και να ανταλλάσουμε καυτές ματιές. Το επόμενο βράδυ ήμουν πάλι εκεί και γνωριστήκαμε. Για τις επόμενες τρεις μέρες μιλούσαμε συνεχώς στο τηλέφωνο, στέλναμε μηνύματα για να βρεθούμε στην παραλία κι όταν ήρθε η ώρα να φύγω, ήρθε στο λιμάνι για να με κρατήσει. Δεν έμεινα όμως κι εκεί που θεωρούσα πως η ιστορία τελειώνει με την αποχώρησή μου -εκείνος έμενε μόνιμα στη Ρόδο- τα μηνύματα και τα τηλέφωνα άρχισαν να πληθαίνουν σε καθημερινή βάση. 


Ένα ωραίο απόγευμα μαθαίνω ότι είχε έρθει να μου κάνει έκπληξη και να με δει. Η ιστορία δεν κράτησε παραπάνω από μια εβδομάδα, όσο έμεινε στην Αθήνα δηλαδή, αλλά ήταν μια υπέροχη εβδομάδα. 'Ηταν έρωτας, τον οποίο δεν ευνοούσε η απόσταση. Κι όμως εγώ τον ξεχώρισα ανάμεσα σε ένα γεμάτο νησί, στο οποίο βρέθηκα τυχαία κι αυτός με ξεχώρισε ανάμεσα από χιλιάδες κοπέλες, επειδή του άρεσε το φούξια μαντήλι (ήταν της μόδας τότε) που φορούσα στο κεφάλι.


Λένε πως από τη στιγμή που γεννιέται κάποιος υπάρχει μια άλλη ψυχή στον κόσμο που περιμένει να τη συναντήσεις. Είναι η αδερφή ψυχή σου, το άλλο σου μισό που μένετε δίπλα, βγαίνετε έξω, παίρνετε αντίθετες κατευθύνσεις μέχρι που μια μέρα κατά λάθος, όταν θα είστε έτοιμοι και οι δύο, θα πέσετε ο ένας πάνω στον άλλο. Μπορεί να μπείτε στο ίδιο ταξί. Μπορεί να έχετε κλείσει εισιτήρια για το ίδιο νησί και να ταξιδέψετε παρέα. Και μπορεί όλα αυτά να είναι τυχαία, αλλά δεν είναι τυχαίο που όταν έρχεται ο έρωτας νιώθεις τόσο έντονα την παρουσία του.


Το ξέρω πως είναι περίεργο να αφήνεις το θέμα του έρωτα σε συμπαντικές συνομοσίες, στο timing ή ακόμα και στην τύχη. Έχεις σκεφτεί όμως ποτέ σου, πως όποτε ήθελες απεγνωσμένα να ερωτευτείς, τότε δεν εμφανιζόταν ποτέ κάτι αξιόλογο; Όμως το κάρμα -αλήθεια πιστεύεις στο κάρμα;- θα σε σπρώξει να βρεθείς την κατάλληλη ώρα στο κατάλληλο μέρος και τότε θα ξεχωρίσεις τον έρωτα από μακριά. Χωρίς καμία προειδοποίηση και κανέναν εκβιασμό. Και τότε δε θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα, ούτε να το προκαλέσεις, ούτε να το παλέψεις. Θα γίνει από μόνο του και δε θα έχεις καμία αμφιβολία. Θα νιώσεις αμέσως πως είναι αυτό που έψαχνες τόσο καιρό. 


Γι' αυτό πρέπει να ζεις το κάθε λεπτό, να μην κλείνεις καμία πόρτα, να έχεις τα μάτια σου ανοιχτά και να μην κολλάς σε καταστάσεις που δε σε πάνε παρακάτω. Ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να βρεθείς και ποιον θα συναντήσεις. Ίσως το κάρμα σου σε θυμηθεί την πιο περιέργη στιγμή. Το μόνο σίγουρο είναι πως όταν ο θεός έρωτας έρθει, θα το καταλάβεις και θα είναι υπέροχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου