Writing is a socially acceptable form of schizophrenia...!

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Τι έμαθα στη Μύκονο φέτος το καλοκαίρι...

H αλήθεια είναι πως φέτος ήρθα με βαριά καρδιά στο νησί των ανέμων. Δεν ήθελα και τα πράγματα από την ώρα που πάτησα το πόδι μου εδώ μέχρι τώρα που μετράω αντίστροφα για να επιστρέψω δεν ήρθαν και τόσο ομαλά. Παρόλα αυτά είναι μία από τις καλύτερες εποχές της ζωής μου.


Στο διάστημα αυτό, αναμετρήθηκα με τον εαυτό μου, πάλεψα με την μοναξιά μου, κουράστηκα με τη συνεχή δουλειά, το παράκανα με τα ξενύχτια και τα ποτά, έκανα καινούριους φίλους, διέγραψα παλιούς, φέρθηκα σαν άντρας με τους άντρες, ερωτεύτηκα για κάποιες μέρες και την ξαναπάτησα για άλλη μια φορά και γενικά ήταν έξι πάρα μα πάρα πολύ έντονοι μήνες.


Κάνοντας έναν απολογισμό για τους μήνες αυτούς θέλω να δηλώσω πως έμαθα τα εξής:
  • Οι άντρες μπορούν να πουν ψέματα θέλοντας απλά και μόνο να γαμήσουν. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούριο. Το ότι μπορούν να φτάσουν στο στάδιο του "καραγκιοζισμού" όμως το είδα καλά εδώ. Φίλε, είμαστε μεγάλα παιδιά. Το sex μπορεί να υπάρξει και χωρίς υπόσχεση σχέσης γι' αυτό κόψε τις μαλακίες.
  • Τα ποτά θέλουν και κάποιο όριο. Σε αυτό το νησί όμως η λέξη όριο δεν υπάρχει ειδικά όταν έχει να κάνει με το αλκοόλ. Τα σφηνάκια είναι παντού και καθημερινά. Μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα υπόσχομαι να ξαναπιώ του χρόνου το καλοκαίρι.
  • Ό,τι είδα στην ταινία Hangover μπορεί να συμβεί στ' αλήθεια και το έζησα φέτος και με το παραπάνω. Μπορεί να ψάχνεις μια μέρα ολόκληρη το αυτοκίνητό σου και μόλις το βρεις και ανακαλύψεις τι έγινε το προηγούμενο βράδυ (γιατί στο τέλος πάντα ανακαλύπτεις) να γελάς με την ψυχή σου για ό,τι συνέβη. Γιατί κανένα βράδυ δεν είναι σαν το προηγούμενο. Αυτή είναι και η γοητεία του νησιού.
  • Οι ομορφότεροι, οι εξυπνότεροι, οι πιο καλλιεργημένοι και οι πιο επιτυχημένοι άντρες σε αυτόν τον πλανήτη είναι οι gay. Λυπάμαι πολύ γι' αυτό, αλλά είναι η αλήθεια. Και πιστέψτε με, εμάς τις γυναίκες μας πονάει περισσότερο το γεγονός.
  • Επίσης, οι gay είναι φίλοι μας. Ξέρουν πάντα που βρίσκονται τα πιο καυτά γκομενάκια και καταλαβαίνουν αμέσως αν είναι gay ή straight. Το πρόβλημα εντοπίζεται μόνο όταν έχετε το ίδιο γούστο.
  • Μην παίρνεις ποτέ όρκο για κανέναν άντρα ότι είναι straight. Την απόδειξη μου την έδωσαν και πάλι οι gay φίλοι μου. Πολλές φορές αυτό που βλέπεις καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα. Και αν νομίζετε ότι οι gay είναι πολλοί, που να δείτε πόσοι είναι οι κρυφο-gay!
  • Μέσα στα gay bar συχνάζουν και άντρες. Μάλλον γιατί εκεί δεν έχουν ανταγωνισμό. Το να σε παρακολουθούν όμως και να σου χτυπάνε την πόρτα στις 5 τα ξημερώματα και με μανία δεν συμβαίνει κάθε μέρα. Και το έπαθα και αυτό.
  • Υπάρχουν άντρες που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις ΘΕΑ. Συνήθως όμως αυτούς τους άντρες δεν τους θέλεις, παρόλο που τους εκμεταλλεύεσαι, σε αντίθεση με αυτούς που είναι έτοιμοι να σε πατήσουν. Βλέπεις ρόδα είναι αυτή και γυρίζει.
  • Το παρελθόν λέγεται έτσι γιατί πρέπει να το αφήνουμε πίσω. Μαθαίνουμε από αυτό, αλλά το κρατάμε εκεί που πρέπει, αλλιώς χάνουμε το παρόν. Kαι είναι τόσο ωραίο το παρόν.
  • Οι μικρότεροι άντρες πολλές φορές μπορεί να είναι γοητευτικοί και πολύ μάλιστα. Μέχρι τώρα δεν συμμεριζόμουν την άποψη αυτή, αλλά λίγο πριν τα πρώτα "άντα" άλλαξα γνώμη. Γιατί τα πιπίνια έχουν άλλη χάρη...
  • Mέχρι τώρα γνώριζα ότι υπήρχαν κομπλεξικοί άντρες. Δεν ήξερα όμως ότι επειδή μπορεί να προτιμάς τη φιλία τους από τον έρωτά τους μπορούν να φτάσουν στο σημείο να κάνουν ότι δεν σε ξέρουν. Φιλαράκι τα κόμπλεξ σου και σε άλλη παραλία. Ουστ!
  • Διαπίστωσα ότι δεν μπορώ να κάνω σχέση. Είναι τόσο ωραίο να είσαι single το καλοκαίρι... Από χειμώνα νομίζω ότι μπορώ να ξαναπέσω σε κατάθλιψη.
  • Δεν πρέπει ποτέ να είσαι αρνητικός με τίποτα. Ξεκίνησα να έρθω με βαριά καρδιά και τελικά η περίοδος αυτή μετατράπηκε σε μία από τις καλύτερες της ζωής μου. Fuck! I love this place!
  • Ε ναι λοιπόν! Έχω αντοχές. Μεγάλες και στα πάντα. Μπορώ να ζήσω με ελάχιστο ύπνο και να έχω ενέργεια συνεχώς. Μπορώ να κάνω δύο δουλειές και μετά να διασκεδάζω μέχρι το πρωί σε μόνιμη βάση. Όπως λέει και μια καλή φιλή που γνώρισα φέτος: I am a tiny superhero! I don't need sleep, I just need shots!
  •  Life is beautiful if you are having fun... Κι εγώ γέλασα, έκλαψα, διασκέδασα, ερωτεύτηκα, εκμεταλλεύτηκα, μέθυσα, έβρισα, χτύπησα, πόνεσα κι ό,τι άλλο μπορεί να κάνει ένα ανθρώπινο ον. Και επιβίωσα μετά από όλα!
  • Τελικά έχει πλάκα να ζεις σε ένα μικρό μέρος ακόμα κι αν πρόκειται για την κοσμοπολίτικη Μύκονο. Γιατί όταν όλοι φεύγουν εμείς που μένουμε εδώ ξέρουμε να περνάμε καλά μεταξύ μας. Eίναι το δικό μας χωριό.
  • What happens in Mykonos stays in Mykonos. Σε λίγο που θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία θα συμμαζευτώ. To έχω υποσχεθεί και στην κολλητή μου. Την κατάθλιψη της επιστροφής και του τέλους του καλοκαιριού δεν ξέρω πως θα αντέξω. Μόνο μια σχέση θα με σώσει νομίζω...

2 σχόλια: